May

Bahçede Frizbi Nasıl Oynanır çocuklarla Frizbi oynadık ve oyunun kurallarını öğrendik ve öğrencilerle müzik eşliğinde yarışma yaptık

May

Okulumuz 5 Yaş Sınıfı öğrencileri bu hafta geri dönüşüm konusunu öğrendiler. Öğrendikleri yeni bilgileri de Web 2.0 oyunlarından bir tanesi olan Word Wall oyunuyla pekiştirdiler.

May

Okulumuz 5 Yaş Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Melahat KAHRAMAN eşliğinde öğrendikleri nesli tükenen ve tükenmekte olan canlıları Web 2.0 oyunuyla pekiştirdiler.

May

Okulumuz 5 Yaş Sınıfı koli kartonunun üzerine çizdikleri ve desen oluşturdukları saksılarının içine okul bahçesinden çiçeklerden toplayarak sanat çalışması yaptılar. Ortaya çıkan mis kokulu etkinliklerini okul panosunda sergiledikten sonra odalarının duvarına asmak için evlerine götürdüler.

May

çocuk deyince ben haklıyım oyun oynamak benim hakkım olduğunu öğrendi

May

Kurabiyeler sınıfı parmak boyasını kullanarak ağaçların üzerinde yazan rakam kadar yaprak baskısı yaptılar. Etkinlik sonunda öğrenmiş oldukları tüm rakamları tekrar etmiş ve nesne-sayı eşleştirmesini pekiştirmiş oldular.

May

• Kimlerin isminde aynı harfler vardı?
• İsminde en çok/en az harfi olan kimdi? Kaç harfliydi?
• Bu çalışmada grafik oluşturmamız bize ne sağladı?
• Harflerle oluşturulmuş yazılar sınıfta nerelerde var? Ne yazıyor olabilir? sorularına cevap aradılar.

May

Çocuklara boy uzunluklarının ne kadar olduğunu bilip bilmedikleri soruldu. Bir şeyin boyunu ölçmek için nelere ihtiyaç duyulur diye soruldu. Cetvel ve metre dediler. Legolar ile de bu ölçümü yapabileceğimizden bahsettik. Tahminler ile gerçek sonuçları karşılaştırdık. Böylece standart olmayan ölçme araçları ile ölçüm yapmalarına fırsat tanınmış oldular

May

öfkelmediğimizde neler hissederiz öfkelenince bedenimizde neler olur neler yapmalıyız hakkında video izletilip hikaye kitabı okuduk ve cocukların cevapların yazdık

May

akran zorbalığı ve nedenleri yapılmaması gerekenler okulda uyulması grereken davranışlar hakkında görseller izletildi.

May

Çocuklar büyüyünce ne olmak istediklerini sorunca polis öğretmen dondurmacı ......

May

Okulumuz 5 yaş sınıfı öğrencileri öğrendikleri basit toplama işlemini doğal materyallere uyarlayarak pekiştirdiler.

Nis

Yardımlaşma değeriyle birlikte öğrenmiş olduğumuz paylaşmanın önemini pekiştirmek için “En Sevdiğin Oyuncağı Sen de Paylaş” etkinliği ile toplamış olduğumuz oyuncaklarımızı Güney Belediyesi 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencilerine Ramazan Bayramı hediyesi olarak götürdük. Kurstaki öğrencilerle birlikte Tekne oruçlarımızı açtık ve bir Osmanlı geleneği olan diş kirası hediyelerimizi aldık. Hem tanışmış, hem paylaşmış, hem de Ramazan sevincini birlikte öğrenmiş olduk.

Nis

Sevgi  değerini işlerken sevgi nedir farkındalık soruları üzerine konuşarak Allah sevgisini işledik.

Tefekkür Atölyesi