Nis

STEAM for Kids Adlı eTwinning Projesi Nisan Ayı Çalışmaları okulumuz öğretmenleri Melahat KAHRAMAN ve Fatma ERTUGRUL tarafından uygulandı.

Şbt

Türkiye(10), Litvanya(6), İtalya(6), Bulgaristan(2), Yunanistan(2)’dan da okulların katıldığı Ulusal ve Uluslararası ortaklarla birlikte yürütülecek olan projemiz Haziran ayı sonuna kadar sürecektir.

Okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni Melahat KAHRAMAN’ın kuruculuğunu Bulgaristan’dan Adriana TOPALOVA ile üstlendiği; Okul Öncesi Öğretmenimiz Fatma ERTUGRUL ve Okul Müdürümüz Sema OLGUN’UN da yürütücülüğünü yaptığı STEAM for Kids adlı eTwinning  projemiz Şubat ayında Aralık ayında çalışmalara başlamıştır.

Bu projede Matematik ve Fen Bilimleri derslerinde STEAM etkinliklerine yer verilecek ve teknoloji, sanat, bilim ve mühendislik gibi alanlarla ilişkisine dikkat çekilecektir. Bu etkinliklerle öğrencilerin derse karşı motivasyon kazanmaları sağlanacaktır. Bu sayede öğrenciler sorgulayarak ve keşfederek öğrenebilecek, günlük yaşamla ilişkilendirerek 21. yüzyıl becerilerini geliştirebileceklerdir.

Ara

çocukların kitap seçimi yapılmık için oy kullanıldı.

DİLİMİZİN ZENGİNLERİ PROJESİ KAPSAMINDA VELİ TOPLANTISI YAPILACAK

Ara

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Biz de Şehit Uzman Çavuş Sabit Demirtaş  Anaokulu olarak “Dilimizin Zenginlikleri projesi”ne katılım sağlayacağız. Proje kapsamında  uygulayacağımız etkinliklerimiz olacak.

a)Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma

b)Hikâye Tamamlama

c)Hikâye Kartı Hazırlama

d)Söyle-Çiz

e)Kitap Tanıtma Çalışmaları

f)Kelime Bulma Oyunu

gibi etkinliklerin rehberliğinde proje çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siz değerli velilerimizin katkılarıyla projemizin amacına ulaşacağına inanıyoruz.

5 yaş öğrencileri şiir okudu marşlar söylendi.

Ekm

Planlanan görüşme ve toplantılar dışında velilerimizin okul içinde bulunmalarının pedagojik olarak doğru olmadığı göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınarak okulumuzda veli zaman çizelgesi düzenlenmiştir.

Tem

Etwinning projelerimiz  1STEAM In The Kindergarten Projes. Projesi..Melahat Kahraman . Öğretmenimiz tarafindanyürütülmektedir. Olur Planet, Our Home-Childhoid In Nature Projesi Proffession Clubs Proje

Tem

kulllanılan pipet ile nefes yardımızla örümceği yuvasına götürdük

Tem

okul öncesi eğitim sanat  etkinlikleri  çerçevesinde gökkuşağı yapılıp suluboya ile boyandı peçetedeki renk dağılımı örğnciler tarafından izlendi.

Tem

okul öncesi eğitim etkinlikleri çercevesinde çizgilerden giderek kesme etkinliği yaüpıldı

Tem

23 nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde taç ve boyama etkinliği yapıldı 23 nisan şarkıları dinlendi.

Tem

kırmızı balık şarkısı eşliğinde yapılan balık tutma etiknliğimiz okul öncesi eğitim alanında 3 yaş öğrencilerimiz tarafından eğlenerek öğrendileri

Tem

okulumuz velilerine simav öğretmen evinde 08.06.2023 perşembe günü düzenlenen seminerde davranış problemleri ve ilkokula hazırlık ile ligili bilgilendirme toplantısı düzenlendi